diumenge, 7 de febrer del 2016

L'ESCARPIDOR: AMB LA SEDA TEIXIDA A VALÈNCIA



La Llotja de la Seda, l'emblemàtic edifici del gòtic civil valencià, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, serà el marc del lliurament de certificats de Teixits Seda València, atorgats per el Col·legi de l'Art Major de la Seda. La gala es celebrarà al Saló Columnar el proper dijous, onze de febrer, a las 7 de la vesprada. L'entrada és lliure, però l'aforament limitat


Postal. València. Llotja.  Façana de la Plaça del Mercat, anterior a la restauració de 1902.
107 mmts. x  78. Col·lecció L'escarpidor.

Postal. València. Llotja. Saló Columnar. 107 mmts. x 78. De la mateixa sèria que la postal anterior.
Col·lecció L'escarpidor.

La campanya Seda València es va iniciar fa dos anys amb l'objectiu de defendre, posar en valor  i promoure el teixits de seda dissenyats i  fets a les nostres fàbriques. Certificats i garantits per part de la institució, el Gremi de Velluters de la Ciutat, que ha vetlat des del segle XV per uns teixits que són hereus de la mestria i de la història sedera valenciana. Teixits tradicionals o teixits de moda, destinats a la llar, a les cerimònies litúrgiques, als vestits nupcials, ... Tot l'ampli ventall d'usos, per a moments o llocs especials, als quals van destinades les teles elaborades  amb la més noble, subtil i elegant de les fibres naturals: la seda. I manufacturades a València.

A la gala programada es lliuraran cent trenta-quatre certificats, setze dels quals seran recollits per clientes i clients de L'escarpidor. Amb aquesta significativa presència volem afegir-nos i potenciar la nostra pròpia tradició sedera. Vestits valencians fets amb teixits valencians.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada